Aspekta AB söker erfarna konsulter inom kommunikation

Aspekta söker konsulter med placering i Malmö. För tjänsten krävs ett par års arbetslivserfarenhet. Konsulterfarenhet är meriterande, men det viktigaste är att du har ett brinnande intresse för kommunikation och förståelse för hur marknader, samhälle och företagande fungerar. Allmänbildning och god stilistisk förmåga i såväl svenska som engelska är självklara, liksom goda kunskaper om sociala medier och digitala kanaler.

Som konsult på Aspekta arbetar du med att utveckla befintliga uppdragsgivares kommunikation samt identifiera och skapa nya kundrelationer för företaget. Du vinner lätt uppdragsgivarens förtroende, drivs av nyfikenhet och viljan att lyckas i affärer. Du bör ha akademisk utbildning eller motsvarande, gärna inom kommunikation, samhällsvetenskap, media eller ekonomi.

Mer konkret handlar rollen som konsult om att:

  • Vara rådgivare till och utbilda uppdragsgivare i informations- och kommunikationsfrågor, inklusive krishantering och relationer till media, opinionsbildare och beslutsfattare.
  • Utveckla strategier och kommunikationsplaner, till exempel för att driva opinion, genomföra förändringsprocesser eller för att bygga företagets eller organisationens anseende hos dess intressenter.
  • Initiera, planera och genomföra hela eller delar av kommunikationsinsatser via egna aktiviteter, redaktionella medier, sociala medier och digitala kanaler.
  • Ta fram rapporter, utforma debattartiklar, underlag för redaktionella texter samt annat informationsmaterial.
  • Projektleda och genomföra möten, seminarier och andra arrangemang.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar, med sex månaders inledande provanställning, placerade på vårt huvudkontor i Malmö. Skicka din ansökan senast mån 14 mars till Aspektas VD Thomas Pålsson, e-post thomas.palsson@aspekta.se som även besvarar eventuella frågor om tjänsten per mail.