Aspekta breddar ägandekretsen

Malmöbaserade PR- och kommunikationskonsultföretaget Aspekta breddar sitt ägande genom att Anna Westesson blir delägare och samtidigt ny senior konsult. Dessutom blir även Aspektas nuvarande medarbetare och hållbarhetsspecialist Martin Lucander delägare.

– Vi ser den partnerägda modellen som den bästa; att ett företag ägs och leds av konsulter som dagligen möter kunderna ger en kvalitetsstämpel, säger Linda Molin, VD för Aspekta. Att bredda ägandet har vi därför haft som mål under en längre tid, och vi är mycket glada över att Anna Westesson valt Aspekta för att utvecklas vidare. Det är också glädjande att Martin Lucander blir delägare, ett bevis på hur vi gör det möjligt för våra medarbetare att hitta nya utmaningar inom Aspekta.

Efter ägarförändringarna ägs Aspekta av Thomas Pålsson, Linda Molin, Mikael Sjöblom, Anna Westesson och Martin Lucander. Samtliga är aktiva som konsulter i bolaget, en förutsättning för att kunna bli delägare i det partnerägda Aspekta.

Anna Westesson kommer närmast från egen verksamhet som hon framgångsrikt drivit under sju år. Innan dess arbetade hon i åtta år på kommunikationsföretaget Grayling/Sund i Malmö, och har tidigare bland annat arbetat på Midsona samt Sydsvenska Industri- & Handelskammaren. Anna finns med på Sydsvenska Handelskammarens 100-lista och sitter i styrelserna för Ekonomihögskolan i Lund samt Främjandestiftelsen inom Sydsvenska Industri- och Handelskammaren.

– Det var naturligt för mig att välja Aspekta, säger Anna Westesson. Efter några år som egen företagare vill jag få möjlighet att åter arbeta med ännu större uppdrag och utvecklas i ett större sammanhang – och Aspekta har det starkaste erbjudandet i Öresundsregionen. För mig var det också en förutsättning att fortsätta vara ägare, och i den rollen kunna dra nytta av mina erfarenheter som egen företagare.

– Med Anna och Martin som partners får vi på Aspekta möjlighet att ytterligare stärka vår ledande position på PR- och kommunikationsmarknaden i södra Sverige, säger Linda Molin. Det finns en stor efterfrågan på deras spetskompetenser inom finansiell kommunikation respektive hållbarhetskommunikation.

Bildtext: Aspektas Partnergrupp, från vänster: Mikael Sjöblom, Thomas Pålsson, Anna Westesson, Linda Molin, Martin Lucander

För mer information kontakta gärna:
Linda Molin, VD för Aspekta AB, 0709 – 94 75 11
Anna Westesson, partner och senior konsult Aspekta AB, 0708 – 82 82 09