Aspekta söker praktikant till våren 2016

Är du samhällsintresserad och brinner för kommunikation? Letar du dessutom praktikplats inför våren 2016?

För projektet Öresundshuset 2016 söker vi på Aspekta nu en nyfiken och samhällsengagerad praktikant som vill vara med och projektleda Öresundsregionens stora Almedalssatsning.

Öresundshuset är en mötesplats och ett partnerskap som bildats i syfte att driva Öresundsregionens frågor i Almedalen. Den tredje juli 2016 öppnas dörrarna till Öresundshuset för sjunde året i rad. Malmö stad och Region Skåne har gemensamt rollen som koordinatorer, och tillsammans med Helsingborgs stad och Lunds kommun kommer de att projektleda och driva regionens Almedalssatsning.

Sedan några år tillbaka tar vi in en praktikant i Aspektas projektteam som bistår med allt från att bevaka och kommunicera i sociala medier till att vara med i planeringen. I slutet av praktikperioden finns möjlighet till en projektanställning där du får följa med till Visby och genomföra projektet tillsammans med oss. Projektet är som mest intensivt under senare delen av våren och du kommer därför att inledningsvis få möjlighet att bistå även i andra konsultuppdrag hos oss och få en bild av hur vi arbetar med PR och kommunikation inom våra tre områden; Public Affairs, Corporate Communication och Investor Relations. Vi på Aspekta ser detta som en möjlighet att ta del av nya perspektiv och idéer av personer som har färska kunskaper av politik, samhälle och kommunikation.

Vi söker dig som är noggrann, gillar struktur och ordning och är bra på att skriva. Du är van vid att hantera sociala medier och du gillar högt tempo. Du är van vid projektledning och är flexibel.

Praktikperioden är från januari till juni 2016. Praktiken är obetald men möjlighet till en projektanställning finns.

Skicka in ditt CV och personligt brev till Alma Tabak senast tisdag 22 december på alma.tabak@aspekta.se. Vi kallar till intervjuer löpande.