Aspekta växer och knyter till sig journalist från Dagens Industri

PR-konsultföretaget Aspekta i Malmö växer och har knutit till sig Gunnar Wrede, mångårig reporter och chef på Dagens Industri. Gunnar kommer från och med april att bistå Aspekta med seniora konsulttjänster framför allt inom mediehantering, medieträning och finansiell kommunikation.

”Vi har ett behov av att rekrytera flera konsulter och det är glädjande att vi har kunnat knyta Gunnar Wrede till oss. Han har 25 års erfarenhet som ekonomijournalist och kan bidra med sitt nätverk och djupa insikter om framför allt hur media fungerar”, säger Thomas Pålsson, vd och partner på Aspekta.

”Kommunikationsmarknaden i södra Sverige har tagit fart under det senaste halvåret. Inte minst är det en lång rad skånska och danska bolag som söker sig till börsen, där det krävs intensiva kommunikationsinsatser”, säger Thomas Pålsson

Gunnar Wrede började som reporter på Dagens Industri 1991 och har även arbetat på TV4 och Avanza Banks oberoende nättidning Placera. Det senaste året har han varit Dagens Industris redaktör i Malmö.

”Jag är mycket glad och förväntansfull inför samarbetet med Aspekta. Jag har haft täta kontakter med PR-konsulter genom mina år som journalist, men har aldrig haft möjlighet att titta närmare in bakom deras kulisser. Jag tror att vi har mycket att lära varandra, till gagn för kunderna”, säger Gunnar Wrede.

”Förutom Gunnar Wrede har vi nyligen rekryterat Daniel Schale, med bred bakgrund inom både PR och politik, bland annat som politisk rådgivare och pressansvarig i Stockholms stadshus. Daniel har en masterexamen i nationalekonomi från Lunds universitet”, säger Thomas Pålsson.

För ytterligare information kontakta:
Thomas Pålsson, VD Aspekta AB
Mobil: 0704-91 22 28, e-post: thomas.palsson@aspekta.se

Om Aspekta:
Aspekta är södra Sveriges ledande rådgivare inom strategisk kommunikation, med kontor i Malmö och Köpenhamn. Byrån drivs och ägs av vd Thomas Pålsson, vice vd Linda Molin samt Mikael Sjöblom, seniorkonsult. Medarbetarna är dels generalister med bred kunskap om kommunikation, dels specialister inom till exempel medierelationer, krishantering, finansiell kommunikation och lobbying.