Aspektas praktikant Malin Gärdeman

Malin Gärdeman har under hösten 2017 varit praktikant på Aspekta. Här kan du läsa om hur hon har upplevt att det är att arbeta hos oss.

Varför sökte du praktik på Aspekta?

När jag skulle söka praktik som en del av min masterexamen i strategisk kommunikation fick jag snabbt upp ögonen för Aspekta. Jag lockades främst av deras arbete med Corporate Communications och Public Affairs, och såklart möjligheten att få praktisera på södra Sveriges ledande PR-byrå.

Hur har din praktik varit?

Två månader har flugit förbi och jag har bara några dagar kvar av min praktik. Under min tid på Aspekta har jag fått testa på en mängd olika arbetsuppgifter, vilket har varit både roligt och utmanande. Det är en varierande vardag med många projekt igång parallellt och jag har fått delta i flera spännande projekt och möten, och har dessutom haft möjlighet att påverka praktiken utifrån mina intressen.

Vad tar du med dig?

Tack vare att jag har fått testa på så många olika saker och arbeta med personer som har mycket kunskap och erfarenhet har jag lärt mig mycket under den här tiden, både om kommunikation och om arbetslivet. Jag har fått en större förståelse för konsultrollen och fått en inblick i hur det är att arbeta med PR, vilket har vidgat mina vyer och gett mig inspiration till vad jag vill göra i framtiden.

Jag har trivts väldigt bra här under min praktik. Letar du efter en givande och utmanande praktikplats rekommenderar jag definitivt Aspekta!