Fyra frågor till Benjamin Müller, ny landschef på Aspekta i Danmark

Aspekta har rekryterat Benjamin Müller som chef för bolagets verksamhet i Danmark. Benjamin har mer än 15 års erfarenhet från att arbeta med kommunikationsfrågor bland annat för bolag inom life science-sektorn.

Vad fick dig att tacka ja till jobbet som Aspektas nya landschef i Danmark?
– Utmaningen. Aspekta har en stark position i södra Sverige, men är något mindre känt i Köpenhamn. Efter möten med mina kollegor på kontoret i Malmö har jag fått insyn i en solid kunskapsbaserad byrå och jag är stolt över att Aspekta vill ha mig som drivkraft för bolaget i Köpenhamn och Danmark.

Efter möten med mina kollegor på kontoret i Malmö har jag fått insyn i en solid kunskapsbaserad byrå och jag är stolt över att Aspekta vill ha mig som drivkraft för bolaget i Köpenhamn och Danmark.

Den viktigaste uppgiften för Aspektas nya landschef i Danmark är att utveckla bolagets affärer på den danska sidan och tvärs över sundet, men även att erbjuda Aspektas kunder på den svenska sidan sundet kommunikationstjänster i Danmark.

Vilka utmaningar finns det med konstellationen Malmö-Köpenhamn?
– I vardagen är Malmö tyvärr mentalt sett långt bort från Köpenhamn. Jag tror att behovet av ett samarbete tvärs över Öresund verkligen måste tydliggöras mer i Köpenhamnsområdet. Jag tror att det kommer se annorlunda ut och vara mer likvärdigt i framtiden.

Vad ska Aspekta fokusera på, för att skapa succé i Danmark?
– Först och främst ska vi etablera dialog med dotterbolag till några av Aspektas existerande kunder. Kommunikationsutmaningar finns även i Danmark och jag tror det är en fördel för dem att prata med oss om möjligheterna i Köpenhamn.

Och när du har gjort det?
– Då ska vi bygga vidare på samma värderingar och kompetenser som finns i Malmö för att skapa en stabil och framgångsrik grund i Danmark. Jag ser framemot resan med Aspekta, och fler resor över sundet!