Hur är det att vara praktikant på Aspekta?

Som praktikant på Aspekta får du stor insyn i hur det är att arbeta på en pr-byrå  och med kommunikation i praktiken. Något jag uppskattade mycket är att du får möjlighet att anpassa praktiktiden efter dig och dina intressen. Aspekta har tre ben inom kommunikation: Corporate Communication, Public Affairs och Finansiell kommunikation, och du får möjlighet att ta del av en mängd spännande och varierande projekt inom dessa områden. Är du mer intresserad av något specifikt område kan du även inrikta dig mer på det.

Förutom det rent kommunikativa får du även lära dig mycket om konsultrollen och hur det är att arbeta som konsult. Det är händelserikt och ett högt tempo och du uppmanas snabbt att ta egna initiativ och ansvar, vilket var något som jag uppskattade och lärde mig mycket av. Jag blev direkt väl bemött när jag kom som praktikant till Aspekta. Alla verkade lika intresserade av mig som jag var av alla som arbetar här. Man blir inte bara ”praktikanten” utan en del av teamet.

Hos Aspekta har jag lärt mig massor som jag kan ha användning av i framtida arbetslivet, men även vad det är för typ av arbetsplats jag vill ha i framtiden. Jag rekommenderar varmt Aspekta!