Lär känna Aspektas nya medarbetare

Vi hälsar Åsa Väärälä, Elin Nyström, Sara Tödt och Elias Månsson varmt välkomna till Aspekta. Här kan du läsa mer om deras bakgrund och erfarenheter. Vi passade också på att ställa tre snabba frågor till dem.

Åsa Väärälä

Åsa Väärälä har över 20 års erfarenhet av kommunikations- och marknadsyrket från såväl offentlig som privat sektor. De senaste åren har hon arbetat som kommunikationsansvarig för regionala utvecklingsfrågor i Region Halland och bland annat arbetat med frågor inom infrastruktur, samhällsutveckling, tillväxt och sociala hållbarhet.

Varför valde du att söka tjänsten som konsult på Aspekta?

Aspekta är ett välrenommerat och branschledande företag inom PR och kommunikation som jag har varit i kontakt med, fast då som kund. Jag är nu glad över att själv vara en del av företaget och jag ser fram emot de nya utmaningarna.

Vad kan du bidra med på Aspekta?

Som kommunikationskonsult till både befintliga och nya kunder hos Aspekta kommer jag bidra med min erfarenhet inom bland annat organisations- och ledarskapskommunikation, förändringskommunikation, opinionsbildning och kriskommunikation.

Vad är det bästa med att vara konsult?

Variationen och dynamiken. Det är mycket stimulerande och intressant att vara en del av och bidra till kommunikativa lösningar som varierar utifrån kundens eller branschens perspektiv och utmaningar.

Elin Nyström

Elin kommer närmast från Finansdepartementet där hon arbetade löpande med medierelationer och strategisk kommunikation. Hon har en kandidatexamen i strategisk kommunikation och digitala medier vid Lunds universitet och arbetade parallellt med sina studier med ett kommunikationsprojekt för Region Skåne.

Varför valde du att söka tjänsten som konsult på Aspekta?

Öresundsregionen har alltid legat mig nära i hjärtat och möjligheten att arbeta på Aspekta var helt enkelt ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Aspekta har alltid varit för mig en byrå som brinner för regionen och alla de kommunikativa utmaningar den står inför. Helt enkelt en perfekt kombination för mig.

Vad kan du bidra med på Aspekta?

Jag tror att mina erfarenheter av att arbeta strategiskt och operativt med kommunikation inom offentlig sektor är en tillgång för både Aspekta och våra kunder. Dessutom är jag en nyfiken och driven person som alltid är redo för nya kommunikativa utmaningar.

Vad är det bästa med att vara konsult?

Det bästa med att vara konsult på Aspekta är att jag dagligen får arbeta med spännande uppdrag som utmanar och stimulerar.

Sara Tödt

Sara Tödt har en masterexamen i International Business, med inriktning på Sustainable Business från Copenhagen Business School och en ekonomie kandidat i företagsekonomi från Lunds universitet.

Varför valde du att söka tjänsten som konsult på Aspekta?

Jag har alltid varit väldigt intresserad av hur marknad och samhälle kommunicerar och interagerar med varandra. Jag sökte mig till Aspekta för möjligheten att vara mitt i den interaktionen, och ha möjlighet att påverka den i en positiv riktning.

Vad kan du bidra med på Aspekta?

Med min utbildning inom International Business och hållbart företagande bidrar jag med en bred förståelse för de utmaningar och möjligheter som företag möter i en globaliserad och föränderlig omvärld.

Vad är det bästa med att vara konsult?

Tempot. Jag är en ganska rastlös person som älskar när det händer nya saker. Det får jag verkligen utlopp för i rollen som konsult på Aspekta. Det är stor variation i arbetsuppgifter och man vet aldrig riktigt exakt hur dagen kommer att se ut.

Elias Månsson

Elias har en kandidatexamen i strategisk kommunikation från Lunds universitet. Parallellt med sina studier har han varit både praktikant och projektanställd hos Aspekta för att arbeta med Almedalsarenan Öresundshuset under 2016 och 2017. Utöver det har han även drivit ett mentorprogram för att främja relationer mellan studenter och näringsliv.

Varför valde du att söka tjänsten som konsult på Aspekta?

Aspektas erbjudande spänner över flera områden som ligger mig varmt om hjärtat. Med tidigare erfarenhet som både praktikant och projektanställd kändes det därför naturligt att söka mig vidare till en konsulttjänst.

Vad kan du bidra med på Aspekta?

Ett kreativt sinne som gärna använder visuellt innehåll för att stärka och förmedla ett budskap.

Vad är det bästa med att vara konsult?

Omväxlingen i uppdragen och att vetgirighet premieras. Det finns alltid utrymme för att prova nya sätt att angripa såväl gamla som nya utmaningar – särskilt i den digitala eran.