Möt våra nya medarbetare

Vi hälsar Aida Uhac, Jonas Årefors, Oscar Svensson och Philip Tönning varmt välkomna till Aspekta. Här kan du läsa mer om deras bakgrund och erfarenheter. Vi passade också på att ställa två snabba frågor till dem.

Aida Uhac

Aida Ida Uhac har en masterexamen i European Affairs från Lunds universitet och en pol kand-examen med fokus på offentlig organisation och ledning från Malmö universitet. Hon kommer närmast från praktik vid ett PR-konsultföretag i Stockholm där hon bland annat arbetade med affärsutveckling och Public Affairs. Aida har även praktiserat vid Områdesprogram Segevång, Malmö stad.

Varför sökte du tjänsten som konsult på Aspekta?
Jag hade hört väldigt gott om Aspekta. Att få möjligheten att jobba på södra Sveriges ledande kommunikationsbyrå, som dessutom arbetar transnationellt inom Öresundsregionen, tilltalade mig starkt.

Vad är det bästa med att vara konsult?

Dynamiken! Att få arbeta med så många kunder inom olika branscher och att inget uppdrag är sig likt. Det bidrar till ett väldigt spännande, lärorikt och omväxlande jobb.

Jonas Årefors

Jonas Årefors kommer närmast från CDON där han arbetade inom marknad och digital kommunikation. Han har sju års erfarenhet inom e-handelsbranschen och har arbetat inom hela Norden. Jonas är utbildad inom kommunikation och företagsekonomi vid Linnéuniversitet.

Varför sökte du tjänsten som konsult på Aspekta?
Jag brinner för kommunikation och att få lära mig nya saker. På Aspekta kände jag direkt att det fanns många likasinnade och en riktigt bra teamkänsla. Det är viktigt för mig.

Vad är det bästa med att vara konsult?
Jag gillar omväxlingen. Varje vecka träffar jag nya människor, inom många olika branscher. Alla möten är olika och man får chans att sätta sig in i olika frågor på kort tid. Det är allmänbildande och utmanande på samma gång.

Oscar Svensson

Oscar Svensson kommer närmast från Lunds kommun, där han arbetade med stadsutveckling och Brunnshögsprojektet. Han har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap från Lunds Universitet och har tidigare bott och arbetat i Italien. Han har lång erfarenhet som kommunikatör och har under flera år arbetat för offentliga verksamheter som Malmö stad och Lunds kommun.

Varför sökte du tjänsten som konsult på Aspekta?
Jag är vansinnigt nyfiken på omvärlden och hur den hänger ihop. Det finns nog ingen bättre arbetsplats än Aspekta för att stimulera den nyfikenheten.

Vad är det bästa med att vara konsult?
Förutom att jag uppmuntras att vara nyfiken så är det den dynamiska arbetsveckan där uppdrag och branscher hela tiden varierar.

Philip Tönning, praktikant på Aspekta

Philip Tönning är utbildad kommunikatör från Strategisk kommunikation och digitala medier vid Lunds universitet. I september började han sin praktik hos oss på Aspekta.

Varför sökte du praktikplats på Aspekta?
Jag sökte mig till Aspekta eftersom bolaget är verksamt på båda sidorna Öresund, vilket passar en halvdansk som mig.

Vad är det bästa med att praktisera på Aspekta?
Det bästa med att praktisera på Aspekta är att jag får förtroendet och möjligheten att redan nu ta ansvar för olika uppgifter. Vill man testa på olika arbetsuppgifter, nätverka eller medverka i kundmöten, så finns det möjligheter att få göra det.