Möt våra två nya praktikanter

I måndags började två nya praktikanter hos oss på Aspekta. Vi bad dem svara på några korta frågor så att även ni får möjlighet att lära känna våra senaste tillskott, Max Persson och Sasha Steneram.

Max Persson, Lunds universitet | Strategisk kommunikation

Vad kommer du göra på Aspekta?
Jag kommer att vara delaktig i flera olika projekt och på så sätt följa med i alla delar av den dagliga verksamheten på byrån. Det inkluderar allt från omvärldsanalyser och research i befintliga projekt till att få vara med i arbetet med nya uppdrag till olika kunder.

Vad ser du fram emot med praktiken?
Jag ser fram emot att få omsätta den kunskap jag fått genom studierna till det praktiska och dagliga arbetet på en PR-byrå och få djupdyka i olika spännande projekt. Utöver det hoppas jag kunna fördjupa mitt intresse och mina kunskaper inom Corporate Communications och Public Affairs, men även Investor Relations som jag fått upp ögonen för på sistone.

Vad fick dig att välja Aspekta?
Redan under första terminen på programmet gästföreläste en före detta student för oss och han jobbade då på byrån och sedan dess har Aspekta funnits i bakhuvudet. När det blev dags för praktik valde jag att kolla upp vilka byråer i Skåne som arbetade just med det jag var intresserad av och då var Aspekta ett klockrent val!

Sasha Steneram, Lunds universitet | Strategisk kommunikation

Vad kommer du göra på Aspekta?
Jag kommer mestadels att arbeta med Öresundshuset inför Almedalsveckan 2019. Det innebär att jag kommer att arbeta med grafisk formgivning, kommunicera ut i sociala medier och vara med i den praktiska projektplaneringen. Det är ett väldigt roligt och spännande projekt.

Vad ser du fram emot med praktiken?
Framförallt ser jag fram emot att lära mig mer om Public Affairs, då det är något som väckt mitt intresse dels under mitt politiska engagemang men även under studietiden. Utöver det ska det bli roligt att få förståelse för fler områden inom kommunikation och vad det innebär att vara konsult. Sist men inte minst, ser jag fram emot att få arbeta med Öresundshuset eftersom det är en av de mest spännande arenorna i Almedalen.

Vad fick dig att välja Aspekta?
Det var flera olika anledningar till att Aspekta blev ett givet val. Dels handlade det om mitt intresse för Public Affairs men också för att jag ville arbeta på en byrå med gedigen erfarenhet och med många olika typer av intressanta projekt. Att jag dessutom skulle få arbeta med Öresundshuset, gjorde mitt beslut ännu lättare att ta.