Nu söker vi 2017 års praktikant för projektet Öresundshuset i Almedalen

Vill du ha en spännande och lärorik praktik under vårterminen 2017? Vi letar efter dig som är nyfiken och samhällsengagerad och som vill vara med och arbeta med projektledningen av Öresundsregionens stora Almedalssatsning.

Öresundshuset är en arena och mötesplats i Almedalen som drivs av ett partnerskap som bildats i syfte att driva Öresundsregionens frågor i Almedalen. Partnerskapet består av Malmö stad och Region Skåne som tillsammans med Helsingborgs stad och Lunds kommun driver projektet. Den 2 juli 2017 är det dags igen – då öppnas dörrarna till Öresundshuset för åttonde året i rad.

Varje år har vi en praktikant som ingår i Aspektas projektteam för Öresundshuset, och som bistår som projektassistent med allt från att bevaka och kommunicera i sociala medier till att vara med i den praktiska projektplaneringen. I slutet av praktikperioden finns möjlighet till en projektanställning, där du får följa med till Almedalen i Visby och genomföra projektet tillsammans med oss.

Rollen kräver såväl noggrannhet som praktiskt projektledningsarbete. Vi tror att du, för att trivas i rollen, gillar att arbeta i högt tempo, tycker om struktur och ordning, är noggrann, är bra på att skriva och har vana att hantera sociala medier. Det är ett plus om du dessutom har erfarenhet av projektledning och har kunskap om att jobba i Photoshop och InDesign.

Vi på Aspekta tycker alltid det är kul att lära nytt och vi tar gärna del av nya idéer och perspektiv. Vi är ett team på 15 konsulter som jobbar hårt men som också ser till att ha kul på jobbet. Projektet Öresundshuset är som mest intensivt under senare delen av våren och du kommer även få möjlighet att bistå i andra konsultuppdrag hos oss och lära dig mer om hur vi arbetar med PR och kommunikation.

Praktiken gäller från januari till juni 2017. Praktiken är obetald men möjlighet till projektanställning finns.