Nu söker vi 2018 års praktikant för projektet Öresundshuset i Almedalen

Vill du ha en spännande och lärorik praktik under vårterminen 2018? Vi letar efter dig som är nyfiken och samhällsengagerad och som vill vara med och arbeta med projektledningen av Öresundsregionens stora Almedalssatsning.

Öresundshuset är en arena och mötesplats med fokus på frågor om Öresundsregionen under Almedalsveckan i Visby. Konceptet drivs i form av ett partnerskap av Malmö stad, Region Skåne och Lunds kommun, som tillsammans bjuder in aktörer från näringsliv, akademi och offentlig sektor till att ingå i det samarbete som utgör Öresundshuset. Den 1 juli 2018 är det dags igen – då öppnas dörrarna till Öresundshuset för nionde året i rad. Det kommer att bli ett särskilt händelserikt år med anledning av det stundande valet och Almedalsveckans 50-årsjubileum.

Varje år har vi en praktikant som ingår i Aspektas projektteam för Öresundshuset, och som bistår som projektassistent med allt från att bevaka och kommunicera i sociala medier till att vara med i den praktiska projektplaneringen.

I slutet av praktikperioden finns möjlighet till en projektanställning, där du får följa med till Almedalen i Visby och genomföra projektet tillsammans med oss.

Rollen kräver såväl noggrannhet som praktiskt projektledningsarbete. Vi tror att du, för att trivas i rollen, gillar att arbeta i högt tempo, tycker om struktur och ordning, är noggrann, bra på att skriva och har vana att hantera sociala medier. Det är ett plus om du dessutom har erfarenhet av projektledning och har kunskap om att jobba med grafisk formgivning och film.

Vi på Aspekta tycker alltid det är kul att få ta del av nya idéer och perspektiv. Vi är ett team på 15 konsulter som jobbar hårt men som också ser till att ha kul på jobbet. Projektet Öresundshuset är som mest intensivt under senare delen av våren och du kommer även få möjlighet att bistå i andra konsultuppdrag hos oss och lära dig mer om hur vi arbetar med PR och kommunikation.

Praktiken gäller från mitten av februari till juni 2018. Praktiken är obetald men möjlighet till projektanställning finns.

Skicka in CV och personligt brev till Aida Uhac, aida.uhac@aspekta.se, senast fredag den 19 januari 2018. Vi kallar till intervjuer löpande.