Välkommen Mimi – ny praktikant på Aspekta

Denna vecka började en ny praktikant hos Aspekta. Det är Mimi Carvell som läser kandidatprogrammet i Strategisk Kommunikation vid Lunds Universitet och som kommer att vara hos oss fram till juni. Vi passade på att ställa några snabba frågor till henne. 

Vad kommer du göra på Aspekta? 
Under min praktik kommer jag att ta del av den dagliga verksamheten på Aspekta. Jag kommer att arbeta både med självständiga uppgifter som omvärldsanalys och research, samt vara delaktig i kunduppdrag och interna projekt, häribland en ny hemsida som är på gång för byrån. 

Vad ser du fram emot?
Jag ser fram emot att få insikt i hur organisationer arbetar praktiskt med kommunikation under olika förutsättningar och utmaningar i dagens dynamiska och föränderliga klimat. Särskilt intresserad är jag av Corporate Communication i relation till samtidens utmaningar och hur organisationer förhåller sig till Corporate Social Responsibility. 

Vad fick dig att välja Aspekta? 
Jag sökte mig till en PR-byrå då jag har ambitionen att själv arbeta som PR-konsult en dag. Konsulterna på Aspekta har gedigen erfarenhet och bred kompetens inom Corporate Communication, Public Affairs och Investor Relations. Under min praktik kommer jag få inblick i de olika rollerna och arbetsuppgifterna en konsult inom PR kan ha och ges möjligheten att upptäcka vad jag själv brinner för!